Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanesca

Autor:

Przepisów i artykułów: 947 Ocena: 17750

Dodano:

Odsłon: 1740

Kuchnia włoska.

Składniki

  • 500 g spaghetti
  • 3 łyżki posiekanej bazylii
  • 3 łyżki posiekanej natki
  • Sos : 500 g dojrzałych pomidorów
  • pół szklanki czarnych oliwek bez pestek
  • 3 posiekane ząbki czosnku
  • 4 filety anchois
  • 2 łyżki czerwonego octu winnego
  • pół szklanki oliwy
  • 2 łyżki kaparów
  • pół łyżeczki ostrej papryki
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Spaghetti puttanesca

Przygotowanie

  1. Sos : sparzyłem pomidory, obrałem ze skórki, pokroiłem w kostkę. Oliwki, czosnek i fileciki drobno posiekałem. Wszystkie składniki połączyłem, dodałem kapary, polałem oliwą, wymieszałem z octem. Doprawiłem do smaku przyprawami. Ugotowałem makaron, wymieszałem z sosem, posypałem bazylią i natką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Puma654 05 lipca To Twoje spaghetti wygląda bardzo minimalistycznie i takie jest prawdziwe włoskie-dużo kluch,mało treści. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Namarra 30 czerwca Wygląda przepysznie, koniecznie do wypróbowania! Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń