Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...pyszny ,ziołowy ,szybki ,tani ,aromatyczny ,zdrowy i takie tam... :) Polecam
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 788
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5400
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8633
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17637
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 788
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5400
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8633
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17637
Składniki
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu (duża ilość wody ze sporą ilością soli). Natkę ,bazylię ,orzechy ,oliwki ,czosnek ,ziołową kostkę ,marynowany pieprz ,oliwę .zioła prowansalskie blendujemy na jednolitą masę ( u mnie trochę bardziej strukturalnie) ,doprawiamy solą i świeżo mielonym kolorowym pieprzem. Ugotowany makaron odcedzamy (ale nie w durszlaku) ,zostawiamy trochę wody i dajemy na palnik (mały ogień) ,po czym wrzucamy pesto z bendera ,mieszamy dokładnie i chwilę smażymy. Na osobnej patelni podsmażamy pokrojonego w piórka pora. Na talerz wykładamy spaghetti z pesto ,na wierzch wrzucamy pora i posypujemy startym parmezanem. Podajemy na ciepło.