Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...pyszny ,ziołowy ,szybki ,tani ,aromatyczny ,zdrowy i takie tam... :) Polecam
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 147
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 147
Składniki
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu (duża ilość wody ze sporą ilością soli). Natkę ,bazylię ,orzechy ,oliwki ,czosnek ,ziołową kostkę ,marynowany pieprz ,oliwę .zioła prowansalskie blendujemy na jednolitą masę ( u mnie trochę bardziej strukturalnie) ,doprawiamy solą i świeżo mielonym kolorowym pieprzem. Ugotowany makaron odcedzamy (ale nie w durszlaku) ,zostawiamy trochę wody i dajemy na palnik (mały ogień) ,po czym wrzucamy pesto z bendera ,mieszamy dokładnie i chwilę smażymy. Na osobnej patelni podsmażamy pokrojonego w piórka pora. Na talerz wykładamy spaghetti z pesto ,na wierzch wrzucamy pora i posypujemy startym parmezanem. Podajemy na ciepło.