Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...pyszny ,ziołowy ,szybki ,tani ,aromatyczny ,zdrowy i takie tam... :) Polecam
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 269
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 223
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 48
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 57
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 269
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 223
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 48
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 57
Składniki
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu (duża ilość wody ze sporą ilością soli). Natkę ,bazylię ,orzechy ,oliwki ,czosnek ,ziołową kostkę ,marynowany pieprz ,oliwę .zioła prowansalskie blendujemy na jednolitą masę ( u mnie trochę bardziej strukturalnie) ,doprawiamy solą i świeżo mielonym kolorowym pieprzem. Ugotowany makaron odcedzamy (ale nie w durszlaku) ,zostawiamy trochę wody i dajemy na palnik (mały ogień) ,po czym wrzucamy pesto z bendera ,mieszamy dokładnie i chwilę smażymy. Na osobnej patelni podsmażamy pokrojonego w piórka pora. Na talerz wykładamy spaghetti z pesto ,na wierzch wrzucamy pora i posypujemy startym parmezanem. Podajemy na ciepło.