Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na bób już niebawem, więc czas pomyśleć, co z nim przygotować.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3146
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422237
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2286
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3146
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422237
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2286
Składniki
Bób gotujemy w osolonej wodzie, studzimy i obieramy z łupin. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Boczek kroimy w dużą kostkę, a cebulę w dowolne kawałki. Podsmażamy razem na 1 łyżce oleju. Do boczku z cebulą dodajemy ugotowany i obrany z łupin bób. Mieszamy. Całość zalewamy śmietaną i dodajemy serek topiony. Podgrzewamy na wolnym ogniu do czasu, aż serek się rozpuści. Na koniec dodajemy posiekany koperek i mieszamy z wcześniej ugotowanym makaronem.