Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spaghetti alla cipolla. Zaskakujące połączenie, ale jakie pyszne. Warto spróbować. Zamiast bucatini można użyć grube spaghetti, parmezan można zastąpić serem pecorino, tymianek bazylią.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 134
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9379
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 985
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 134
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9379
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 985
Składniki
Cebulę po obraniu pokroiłem w cienkie plasterki. Namoczyłem w zimnej wodzie około godzinę. Na głębokiej patelni rozgrzałem 6 łyżek stołowych oliwy z oliwek. Cebulę odcedziłem i przełożyłem na patelnię. Smażyłem na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zrobiła się miękka i kremowa, nie powinna się jednak zrumienić. Dodałem tymianek i chili, doprawiłem solą. We wrzącej osolonej wodzie ugotowałem makaron al dente. Odcedziłem, dołożyłem do cebuli. Delikatnie wymieszałem. Posypałem startym serem i świeżo mielonym pieprzem.