Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spaghetti alla cipolla. Zaskakujące połączenie, ale jakie pyszne. Warto spróbować. Zamiast bucatini można użyć grube spaghetti, parmezan można zastąpić serem pecorino, tymianek bazylią.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11874
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16146
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5123
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11874
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16146
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5123
Składniki
Cebulę po obraniu pokroiłem w cienkie plasterki. Namoczyłem w zimnej wodzie około godzinę. Na głębokiej patelni rozgrzałem 6 łyżek stołowych oliwy z oliwek. Cebulę odcedziłem i przełożyłem na patelnię. Smażyłem na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zrobiła się miękka i kremowa, nie powinna się jednak zrumienić. Dodałem tymianek i chili, doprawiłem solą. We wrzącej osolonej wodzie ugotowałem makaron al dente. Odcedziłem, dołożyłem do cebuli. Delikatnie wymieszałem. Posypałem startym serem i świeżo mielonym pieprzem.