Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki zdrowy obiad. Do jego przygotowania wykorzystałam niedawno zakupione w Lidlu temperówki do warzyw. Mówię, Wam to jest super sprawa... cukinia w kilka chwil zamieniła się w cienki makaron. Do tego kilka dodatków, a całości dopełnił łosoś z patelni grillowej. Przepyszny obiad w mniej niż pół godziny. Łapcie przepis na trzy porcje:
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 76
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 76
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 107
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 52
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 76
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 76
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 107
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 52
Składniki
Pomidor sparzyć i obrać ze skórki, następnie drobno pokroić. Czosnek, cebulę i chili również drobno pokroić, a zieleninę posiekać. Cukinie umyć, obciąć końcówki i przepuścić przez temperówkę do warzyw (bez obierania skórek).
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić czosnek, cebulę i chili, chwilę smażyć, dodać pomidory, dalej chwilę smażyć aż smaki się połączą, doprawić solą i pieprzem. Następnie dodać cukinie i wymieszać je delikatnie z powstałym sosem. Cukinie smażyć cały czas mieszając, trwa to kilka minut (nie więcej, bo zaczną puszczać soki). Na koniec dodać zieleninę i wymieszać z resztą. Można jeszcze całość doprawić. Spaghetti z cukinii to bardzo aromatyczne danie z niewielką ilością kalorii :-) Rybę umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Każdy kawałek oprószyć solą, pieprzem i mocno skropić sokiem z cytryny. Odstawić na chwilę. Rozgrzać patelnię grillową z niewielką ilością tłuszczu. Rybę smażyć po kilka minut z każdej strony. SMACZNEGO!!!