Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 11-01-2009
Wspaniałe czosnkowe spaghetti dla vegetarian.
Ugotować makaron w osolonej wodzie - al dente. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć cebulkę aż się zarumieni. Kiedy cebula będzie już miękka dodac pokrojonego ziemniaka. Przyprawić solą i pieprzem. Smażyć na wolnym ogniu ok 10 minut aż ziemniaki nie będą do połowy miękkie. Dodać pokrojonego selera i pokrojoną marchewkę, posypać rozmarynem, pietruszką i oregano, oraz szczyptą pieprzu. Podsmażać jeszcze przez kolejne 5 min. Następnie dolać kilka łyżek białego wina. Gdy ziemniaki będą już chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku dodać koncentrat pomidorowy. Podsmażać przez 5-10 minut.
Na talerzu ułożyć makaron a do środka wlać sos. Wierzch można posypać pietruszką lub oregano.
Smaczne danie dla amatorów dań z makaronem.
Odsłon: 504
Spaghetti w innej odsłonie.
Odsłon: 729
Spaghetti z dodatkiem aromatycznych duszonych warzyw, tofu oraz przypraw zioł...
Odsłon: 292
Rolada na upieczonym, warzywnym cieście z szynką i serem oraz natką pietruszki
Odsłon: 4817
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
Odsłon: 52288
Rolada na upieczonym, warzywnym cieście z szynką i serem oraz natką pietruszki
Odsłon: 4817
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
Odsłon: 52288
Składniki
Ugotować makaron w osolonej wodzie - al dente. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć cebulkę aż się zarumieni. Kiedy cebula będzie już miękka dodac pokrojonego ziemniaka. Przyprawić solą i pieprzem. Smażyć na wolnym ogniu ok 10 minut aż ziemniaki nie będą do połowy miękkie. Dodać pokrojonego selera i pokrojoną marchewkę, posypać rozmarynem, pietruszką i oregano, oraz szczyptą pieprzu. Podsmażać jeszcze przez kolejne 5 min. Następnie dolać kilka łyżek białego wina. Gdy ziemniaki będą już chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku dodać koncentrat pomidorowy. Podsmażać przez 5-10 minut. Na talerzu ułożyć makaron a do środka wlać sos. Wierzch można posypać pietruszką lub oregano.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Fasola Jaś po bretońsku
Dania główne
Polędwiczki grillowane w ziołach i surówka
Dania główne
Zapiekanka Rozmaitości
Dania główne
Zapiekanka gospodarska
Fasola Jaś po bretońsku
Fasolka po bretońsku to jedno ulubione danie jednogarnkowe mojego męża. Można...
Odsłon: 26
Polędwiczki grillowane w ziołach i surówka
Polędwica wieprzowa w wiosenno-letnich ziołach: lubczyk, natka pietruszki, ba...
Odsłon: 71