Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 11-01-2009
Wspaniałe czosnkowe spaghetti dla vegetarian.
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 74
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2583
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1155
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 74
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2583
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1155
Składniki
Ugotować makaron w osolonej wodzie - al dente. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć cebulkę aż się zarumieni. Kiedy cebula będzie już miękka dodac pokrojonego ziemniaka. Przyprawić solą i pieprzem. Smażyć na wolnym ogniu ok 10 minut aż ziemniaki nie będą do połowy miękkie. Dodać pokrojonego selera i pokrojoną marchewkę, posypać rozmarynem, pietruszką i oregano, oraz szczyptą pieprzu. Podsmażać jeszcze przez kolejne 5 min. Następnie dolać kilka łyżek białego wina. Gdy ziemniaki będą już chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku dodać koncentrat pomidorowy. Podsmażać przez 5-10 minut. Na talerzu ułożyć makaron a do środka wlać sos. Wierzch można posypać pietruszką lub oregano.