Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 11-01-2009
Wspaniałe czosnkowe spaghetti dla vegetarian.
Idealny schab na pierwszy i drugi dzień Świąt.
Odsłon: 22
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 606
Przepyszne i pachnące świętami babeczki, które można przygotować z dziećmi z...
Odsłon: 82
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 180
Idealny schab na pierwszy i drugi dzień Świąt.
Odsłon: 22
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 606
Przepyszne i pachnące świętami babeczki, które można przygotować z dziećmi z...
Odsłon: 82
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 180
Składniki
Ugotować makaron w osolonej wodzie - al dente. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć cebulkę aż się zarumieni. Kiedy cebula będzie już miękka dodac pokrojonego ziemniaka. Przyprawić solą i pieprzem. Smażyć na wolnym ogniu ok 10 minut aż ziemniaki nie będą do połowy miękkie. Dodać pokrojonego selera i pokrojoną marchewkę, posypać rozmarynem, pietruszką i oregano, oraz szczyptą pieprzu. Podsmażać jeszcze przez kolejne 5 min. Następnie dolać kilka łyżek białego wina. Gdy ziemniaki będą już chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku dodać koncentrat pomidorowy. Podsmażać przez 5-10 minut. Na talerzu ułożyć makaron a do środka wlać sos. Wierzch można posypać pietruszką lub oregano.