Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti z klopsikami

Spaghetti z klopsikami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2167 Ocena: 48118

Dodano:

Odsłon: 1772

:) Narodowiec?? 11 11 :)

Składniki

  • 500 g spaghetti
  • Sól ,pieprz
  • 250 g mielonego mieszanego mięsa
  • 2 łyżki musztardy delikatesowej
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 200 ml bulionu warzywnego
  • 200 g pokrojonych pomidorów z puszki
  • Parmezan (do posypania)
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Spaghetti włożyć do dużej ilości osolonego wrzątku ,ugotować al dente.

    Przygotować klopsiki: mięso mielone zagnieść na jednolitą masę z musztardą ,przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ulepić z masy małe kulki.

    Czosnek i cebule obrać. Czosnek przecisnąć przez praskę ,cebule posiekać. Na patelni mocno podgrzać olej ,włożyć klopsiki ,podsmażyć na rumiano. Dodać czosnek ,cebule ,wlać bulion i dodać pokrojone pomidory razem z zalewą. Gotować ok. 15 min na bardzo małym ogniu. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać z odcedzonym makaronem ,posypać startym parmezanem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń