Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spaghetti z podsmażonymi krewetkami, oliwkami, papryczką chilli z dodatkiem czosnku i natki pietruszki.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326616
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12115
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16951
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326616
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12115
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16951
Składniki
Makaron spaghetti gotujemy według przepisu na opakowaniu (u mnie spaghetti pełnoziarniste, gotowane al dente - ok. 8 min.) Krewetki gotujemy w osolonej wodzie ok 2,5 minut. Nie płuczemy tylko odstawiamy by przestygły. Czosnek kroimy w drobną kostkę , oliwki wzdłuż na pół ,a natkę szatkujemy. Na patelni rogrzewamy masło i wrzucamy czosnek, gdy zacznie się rumienić dorzucamy krewetki i oliwki . Smażymy ok. 8 min, na samym końcu dorzucamy makaron, natkę pietruszki, przyprawiamy i smażymy jeszcze chwilę razem (ok. dwóch , trzech minut). Na koniec posypujemy raz jeszcze świeżą pietruszką. Smacznego :)