Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spaghetti z podsmażonymi krewetkami, oliwkami, papryczką chilli z dodatkiem czosnku i natki pietruszki.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10499
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3134
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2240
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10499
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3134
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2240
Składniki
Makaron spaghetti gotujemy według przepisu na opakowaniu (u mnie spaghetti pełnoziarniste, gotowane al dente - ok. 8 min.) Krewetki gotujemy w osolonej wodzie ok 2,5 minut. Nie płuczemy tylko odstawiamy by przestygły. Czosnek kroimy w drobną kostkę , oliwki wzdłuż na pół ,a natkę szatkujemy. Na patelni rogrzewamy masło i wrzucamy czosnek, gdy zacznie się rumienić dorzucamy krewetki i oliwki . Smażymy ok. 8 min, na samym końcu dorzucamy makaron, natkę pietruszki, przyprawiamy i smażymy jeszcze chwilę razem (ok. dwóch , trzech minut). Na koniec posypujemy raz jeszcze świeżą pietruszką. Smacznego :)