Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzyby bardzo kochamy, nie tylko zbierać. Właśnie niektóre się teraz suszą, część zamroziliśmy, kolejna poszła do słoików. Przepis pochodzi z miesięcznika Moje Gotowanie, który podobnie jak Kuchnia często czytamy i inspirujemy się.
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5391
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47842
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165704
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5391
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47842
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165704
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Por myjemy i kroimy w piórka. Kurki czyścimy, osuszamy, większe kroimy na mniejsze części. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy porwane gałązki tymianku i rozmarynu, chwilę podgrzewamy by puściły aromat, wrzucamy pora, szklimy. Oprószamy solą i pieprzem. Wrzucamy kurki, dusimy do ich miękkości, powoli dodajemy obie śmietany (tak by się nie ścięły). Doprawiamy do smaku. Do sosu wrzucamy makaron, dokładnie (delikatnie) łączymy, podajemy ze startym parmezanem.