Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzyby bardzo kochamy, nie tylko zbierać. Właśnie niektóre się teraz suszą, część zamroziliśmy, kolejna poszła do słoików. Przepis pochodzi z miesięcznika Moje Gotowanie, który podobnie jak Kuchnia często czytamy i inspirujemy się.
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 11
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6940
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154847
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1046
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 474
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 11
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6940
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154847
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1046
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 474
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Por myjemy i kroimy w piórka. Kurki czyścimy, osuszamy, większe kroimy na mniejsze części. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy porwane gałązki tymianku i rozmarynu, chwilę podgrzewamy by puściły aromat, wrzucamy pora, szklimy. Oprószamy solą i pieprzem. Wrzucamy kurki, dusimy do ich miękkości, powoli dodajemy obie śmietany (tak by się nie ścięły). Doprawiamy do smaku. Do sosu wrzucamy makaron, dokładnie (delikatnie) łączymy, podajemy ze startym parmezanem.