Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty obiad składający się z makaronu, mięsa mielonego oraz gotowego sosu do spaghetti. Na górę starty ser mozzarella lub parmezan. Polecam
garnek, patelnia, łyżka, nóż,
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 104
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 210
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 104
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 210
Składniki
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. Na rozgrzanym maśle klarownym podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, dodać mięso mielone, sól i pieprz do smaku oraz paprykę. Podsmażać do zrumienienia i podsmażenia mięsa. Wlać około 300 ml. wody oraz sos do spaghetti. Całość dusić około 15 minut. i dodać zioła prowansalskie lub bazylię. Sos zagęścić mąką wymieszaną w wodzie. Na talerze nakładać makaron polać sosem i posypać startą mozzarellą lub parmezanem. Smacznego