Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po tym jak znalazłem ten przepis w jednej z gazet (Kuchnia) ,postanowiłem szybko je zrobić,ze względu na moje ukochane szparagi ,zamiłowanie do makaronu i oczywiście ulubionego anchois.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Szparagi smażymy przez 10 min na rozgrzanej oliwie (2-3 łyżki),solimy i oprószamy pieprzem. Następnie studzimy ,kroimy na kawałki i miksujemy razem z pozostałą oliwą ,natką ,posiekanym czosnkiem ,sokiem i skórką z cytryny ,anchois ,parmezanem ,solą i pieprzem. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu ,osączamy go ,na dnie zostawiamy 100 ml wody ,mieszamy makaron z Pesto. Przed podaniem skrapiamy oliwą i posypujemy startym parmezanem.