Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po tym jak znalazłem ten przepis w jednej z gazet (Kuchnia) ,postanowiłem szybko je zrobić,ze względu na moje ukochane szparagi ,zamiłowanie do makaronu i oczywiście ulubionego anchois.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25073
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6159
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 507
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25073
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6159
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 507
Składniki
Szparagi smażymy przez 10 min na rozgrzanej oliwie (2-3 łyżki),solimy i oprószamy pieprzem. Następnie studzimy ,kroimy na kawałki i miksujemy razem z pozostałą oliwą ,natką ,posiekanym czosnkiem ,sokiem i skórką z cytryny ,anchois ,parmezanem ,solą i pieprzem. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu ,osączamy go ,na dnie zostawiamy 100 ml wody ,mieszamy makaron z Pesto. Przed podaniem skrapiamy oliwą i posypujemy startym parmezanem.