Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po tym jak znalazłem ten przepis w jednej z gazet (Kuchnia) ,postanowiłem szybko je zrobić,ze względu na moje ukochane szparagi ,zamiłowanie do makaronu i oczywiście ulubionego anchois.
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1116
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1248
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 446
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1116
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1248
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 446
Składniki
Szparagi smażymy przez 10 min na rozgrzanej oliwie (2-3 łyżki),solimy i oprószamy pieprzem. Następnie studzimy ,kroimy na kawałki i miksujemy razem z pozostałą oliwą ,natką ,posiekanym czosnkiem ,sokiem i skórką z cytryny ,anchois ,parmezanem ,solą i pieprzem. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu ,osączamy go ,na dnie zostawiamy 100 ml wody ,mieszamy makaron z Pesto. Przed podaniem skrapiamy oliwą i posypujemy startym parmezanem.