Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny włoski przepis na spaghetti z pulpecikami z wołowiny i sera parmezan. Do tego pyszny sos mocno pomidorowy, opcjonalnie kieliszek czerwonego wina i uczta gotowa!
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 96
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101277
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5800
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 96
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101277
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5800
Składniki
Mięso, bułkę tartą, 40 g parmezanu doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać, uformować pulpeciki. Cebulę pokroić w kostkę, marchewkę zetrzeć na grubych oczkach. Rozgrzać sporą patelnię z pokrywką, wlać łyżkę oleju, podsmażyć pulpeciki ze wszystkich stron, dodać cebulę i marchewkę, smażyć do czasu aż warzywa zmiękną.
Dodać drobno pokrojony czosnek, chwilę przesmażyć. Następnie dodać pomidory z puszki, pokruszoną kostkę rosołową, ocet balsamiczny i łyżeczkę cukru. Wymieszać, gotować pod przykryciem około 10 min aż sos trochę zgęstnieje. Podawać ze spaghetti, opcjonalnie jakąś zieleniną, można dodatkowo posypać parmezanem i otworzyć butelkę czerwonego wina :)