Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny włoski przepis na spaghetti z pulpecikami z wołowiny i sera parmezan. Do tego pyszny sos mocno pomidorowy, opcjonalnie kieliszek czerwonego wina i uczta gotowa!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 135
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2755
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3610
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 539
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 6830
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 135
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2755
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3610
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 539
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 6830
Składniki
Mięso, bułkę tartą, 40 g parmezanu doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać, uformować pulpeciki. Cebulę pokroić w kostkę, marchewkę zetrzeć na grubych oczkach. Rozgrzać sporą patelnię z pokrywką, wlać łyżkę oleju, podsmażyć pulpeciki ze wszystkich stron, dodać cebulę i marchewkę, smażyć do czasu aż warzywa zmiękną.
Dodać drobno pokrojony czosnek, chwilę przesmażyć. Następnie dodać pomidory z puszki, pokruszoną kostkę rosołową, ocet balsamiczny i łyżeczkę cukru. Wymieszać, gotować pod przykryciem około 10 min aż sos trochę zgęstnieje. Podawać ze spaghetti, opcjonalnie jakąś zieleniną, można dodatkowo posypać parmezanem i otworzyć butelkę czerwonego wina :)