Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny włoski przepis na spaghetti z pulpecikami z wołowiny i sera parmezan. Do tego pyszny sos mocno pomidorowy, opcjonalnie kieliszek czerwonego wina i uczta gotowa!
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 12921
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4150
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43025
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 500
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 383
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 444
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 12921
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4150
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43025
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 500
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 383
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 444
Składniki
Mięso, bułkę tartą, 40 g parmezanu doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać, uformować pulpeciki. Cebulę pokroić w kostkę, marchewkę zetrzeć na grubych oczkach. Rozgrzać sporą patelnię z pokrywką, wlać łyżkę oleju, podsmażyć pulpeciki ze wszystkich stron, dodać cebulę i marchewkę, smażyć do czasu aż warzywa zmiękną.
Dodać drobno pokrojony czosnek, chwilę przesmażyć. Następnie dodać pomidory z puszki, pokruszoną kostkę rosołową, ocet balsamiczny i łyżeczkę cukru. Wymieszać, gotować pod przykryciem około 10 min aż sos trochę zgęstnieje. Podawać ze spaghetti, opcjonalnie jakąś zieleniną, można dodatkowo posypać parmezanem i otworzyć butelkę czerwonego wina :)