Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, bezglutenowe pyszne danie.
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 28
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2242
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 250
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1575
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 28
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2242
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 250
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1575
Składniki
Zapraszam do zobaczenia filmu w który pokazuję jak w łatwy sposób przygotować to danie.
Tuńczyka odcedzamy i przekładamy do miski. Dodajemy jajka, płatki jaglane i posiekaną natkę pietruszki (spory pęczek). Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy małe pulpeciki. Smażymy na patelni z oliwą z oliwek po około 2-3 minuty z każdej strony
Sos pomidorowy: pomidory kroimy w drobną kostkę. W rondelku rozgrzewamy oliwę i wyciskamy czosnek. Czosnek powinien się delikatnie zarumienić. Dodajemy pomidory i smażymy przez kilka minut aż zmiękną. Doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko musimy zblendować a następnie przetrzeć przez sitko.
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją. Proponuję żeby go odcedzić a następnie wszystkie składniki połączyć w garnku i delikatnie wymieszać. Nałożyć na talerz i udekorować kiełkami. Życzę smacznego!