Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, bezglutenowe pyszne danie.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8663
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1273
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10291
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4671
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 746
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8663
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1273
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10291
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4671
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 746
Składniki
Zapraszam do zobaczenia filmu w który pokazuję jak w łatwy sposób przygotować to danie.
Tuńczyka odcedzamy i przekładamy do miski. Dodajemy jajka, płatki jaglane i posiekaną natkę pietruszki (spory pęczek). Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy małe pulpeciki. Smażymy na patelni z oliwą z oliwek po około 2-3 minuty z każdej strony
Sos pomidorowy: pomidory kroimy w drobną kostkę. W rondelku rozgrzewamy oliwę i wyciskamy czosnek. Czosnek powinien się delikatnie zarumienić. Dodajemy pomidory i smażymy przez kilka minut aż zmiękną. Doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko musimy zblendować a następnie przetrzeć przez sitko.
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją. Proponuję żeby go odcedzić a następnie wszystkie składniki połączyć w garnku i delikatnie wymieszać. Nałożyć na talerz i udekorować kiełkami. Życzę smacznego!