Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, bezglutenowe pyszne danie.
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1145
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1325
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 602
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1145
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1325
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 602
Składniki
Zapraszam do zobaczenia filmu w który pokazuję jak w łatwy sposób przygotować to danie.
Tuńczyka odcedzamy i przekładamy do miski. Dodajemy jajka, płatki jaglane i posiekaną natkę pietruszki (spory pęczek). Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy małe pulpeciki. Smażymy na patelni z oliwą z oliwek po około 2-3 minuty z każdej strony
Sos pomidorowy: pomidory kroimy w drobną kostkę. W rondelku rozgrzewamy oliwę i wyciskamy czosnek. Czosnek powinien się delikatnie zarumienić. Dodajemy pomidory i smażymy przez kilka minut aż zmiękną. Doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko musimy zblendować a następnie przetrzeć przez sitko.
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją. Proponuję żeby go odcedzić a następnie wszystkie składniki połączyć w garnku i delikatnie wymieszać. Nałożyć na talerz i udekorować kiełkami. Życzę smacznego!