Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti z ricottą i koperkiem

Spaghetti z ricottą i koperkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2332 Ocena: 51860

Dodano:

Odsłon: 11474

No i jak zwykle na wysokości zadania, w te leniwe dni, staje makaron. Wystarczy kilka składników, 10-11 minut i mamy obiad gotowy. Pyszne, kremowe połączenie z lekkim, świeżym koperkiem.

Składniki

  • 250 g spaghetti
  • 100 g sera ricotta
  • 4 łyżki posiekanego koperku
  • sól, pieprz
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Spaghetti z ricottą i koperkiem

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy, zostawiamy trochę wody z gotowania lub, tak jak my, przecedzamy i wrzucamy z powrotem do garnka, jeszcze nie całkiem osączony z wody.
    Do makaronu dodajemy ser i koperek. Dokładnie łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

    „De volaj” :P danie gotowe. Enjoy ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń