Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tego dania nie trzeba nikogo przymuszać. Szybko znika z talerzy. Uwielbiają go nawet nasi najmłodsi domownicy.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2258
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3329
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1374
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2127
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2258
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3329
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1374
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2127
Składniki
Na rozgrzany olej wrzucić drobno posiekaną cebulę i leciutko zeszklić. Dodać mielone mięso i listek laurowy, chwilę smażyć, cały czas mieszając. Następnie dodać pastę warzywną lub koncentrat (mogą być pomidory obrane ze skórki) i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą, słodką papryką, pieprzem i cukrem. Wlać wino. Dodać oregano lub tymianek. Odparować nadmiar płynu. Ugotować makaron (nie rozgotować). Podać z sosem. Wokół talerza zetrzeć na drobnych oczkach żółty ser. Udekorować pomidorkami koktajlowymi i gałązkami świeżego koperku.