Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tego dania nie trzeba nikogo przymuszać. Szybko znika z talerzy. Uwielbiają go nawet nasi najmłodsi domownicy.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35736
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1217
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6041
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35736
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1217
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6041
        
        
                Składniki
Na rozgrzany olej wrzucić drobno posiekaną cebulę i leciutko zeszklić. Dodać mielone mięso i listek laurowy, chwilę smażyć, cały czas mieszając. Następnie dodać pastę warzywną lub koncentrat (mogą być pomidory obrane ze skórki) i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą, słodką papryką, pieprzem i cukrem. Wlać wino. Dodać oregano lub tymianek. Odparować nadmiar płynu. Ugotować makaron (nie rozgotować). Podać z sosem. Wokół talerza zetrzeć na drobnych oczkach żółty ser. Udekorować pomidorkami koktajlowymi i gałązkami świeżego koperku.