Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti z sosem grzybowym

Spaghetti z sosem grzybowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 93 Ocena: 948

Dodano:

Odsłon: 244

Zrobiliście zapasy grzybów? Jeśli tak, to możecie zrobić spaghetti z pysznym sosem. Przyznaję, że spaghetti z sosem grzybowym, robiłam po raz pierwszy. Okazało się, że smakuje rewelacyjnie. Jeśli lubicie grzyby, to spróbujcie koniecznie i dajcie znać, czy smakowało. Użyłam grzybów mrożonych. Podaję składniki na dwie porcje.

Składniki

  • 1/3 opakowania makaronu spaghetti
  • Sos grzybowy:
  • 200 g. grzybów (miałam mrożone)
  • 1 mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g. masła
  • 100 ml. śmietanki 30 %
  • 3/4 szklanki bulionu
  • 50 g. serka topionego
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Grzyby wyciągnąć z zamrażalnika i zostawić na kilka minut.
    Pokroić na mniejsze kawałki.
    Cebulę pokroić w kostkę. Podsmażyć na maśle.
    Dodać drobno pokrojony czosnek i zamrożone grzyby. Podsmażyć około 10 minut.
    Przyprawić solą i pieprzem.
    Dodać pokrojony serek topiony, śmietanę i bulion.
    Gotować na wolnym ogniu kolejne 10-15 minut. Na koniec, wrzucić pokrojoną
    zieloną pietruszkę. W razie potrzeby przyprawić solą i pieprzem.

  2. Makaron ugotować według przepisu
    na opakowaniu i odcedzić.
    Ułożyć na talerzu. Polać sosem grzybowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń