Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie w stylu włoskim -garść makaronu, niewiele mięsa mielonego, odrobinę sosu pomidorowego, troszeczkę przypraw i obiad gotowy!
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 313
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1665
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 313
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1665
Składniki
Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę. Podsmażamy ją na szklisto. Następnie dodajemy do cebuli mięso mielone i smażymy je, aż straci czerwony kolor.
Teraz dodajemy koncentrat pomidorowy, zioła po łyżeczce, sól, cukier i pieprz do smaku. Mieszamy, chwilę dusimy, zalewamy wodą i ewentualnie dodajemy maggi. Zmniejszamy ogień, przykrywamy patelnię pokrywką i jeszcze 5-10 minut dusimy sos. Na koniec zagęszczamy go skrobią ziemniaczaną rozpuszczoną w odrobinie wody.
W tym czasie wstawiamy makaron, gotujemy go wg instrukcji na opakowaniu. Trzemy ser na tarce o drobnych oczkach.
Gotowy makaron odcedzamy, wykładamy na talerze, polewamy sosem mięsno-pomidorowym, posypujemy serem i zieleniną. Spaghetti gotowe!