Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste potrawy zwykle są najsmaczniejsze.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8340
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2888
Polecam.
Odsłon: 1561
Polecam.
Odsłon: 463
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8340
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2888
Polecam.
Odsłon: 1561
Polecam.
Odsłon: 463
Składniki
Czosnek roztarłem na pastę ze szczyptą soli. Pomidory sparzyłem wrzątkiem obrałem ze skórki. Dwa pokroiłem na kawałki, usunąłem pestki, trzeci zmiksowałem i wymieszałem z pozostałymi oraz roztartym czosnkiem. Dodałem sok z cytryny, sól, pieprz i cukier. Ugotowałem makaron. Po osączeniu polałem oliwą. Dodałem do pomidorów i szybko wymieszałem. Wyłożyłem na talerze, każdą porcję posypałem bazylią i świeżo startym parmezanem.