Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti z sosem szpinakowo-pomidorowym

Spaghetti z sosem szpinakowo-pomidorowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 1194

Dodano:

Odsłon: 98

Łatwe i szybkie do przygotowania danie o niebanalnym smaku.

Składniki

  • Spaghetti 500 g
  • Szpinak mrożony 450 g
  • Przecier pomidorowy 500 g
  • Pomidor 1 szt.
  • Czosnek 2 ząbki
  • Serek naturalny kanapkowy 200 g
  • Olej do smażenia 3 łyżki
  • Sól
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Spaghetti z sosem szpinakowo-pomidorowym

Przygotowanie

  1. Spaghetti ugotować według przepisu na opakowaniu.

  2. Pomidor pokroić w kostkę.

  3. Olej rozgrzać na patelni, dodać zamrożony szpinak oraz pokrojonego pomidora i dusić pod przykryciem do roztopienia lodu.

  4. Czosnek pokroić na plasterki.

  5. Do szpinaku dodać czosnek, przecier pomidorowy oraz sól do smaku i gotować przez kilka minut.

  6. Dodać serek i wymieszać do połączenia składników.

  7. Podawać z ugotowanym w etapie 1 spaghetti.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń