Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakoś tak się składa, że po przejściu na dietę bezmięsną jemy dużo szpinaku. Wiadomo - żelazo ;) Ale i bardzo nam szpinakowe dania smakuję. Jednak preferujemy tylko świeży szpinak i tylko z takiego robię moje dania. Na szczęście w obecnych czasach nie ma problemu z zakupem świeżego szpinaku przez cały rok. Ale w sezonie już mam zaplanowaną grządkę na własną uprawę szpinaku. Ale do sedna! Dziś miały być na kolację naleśniki ze szpinakiem ale jakoś tak wyszło, że zrobiłam spaghetti z sosem szpinakowo-serowym. A do tego podałam dobre wino. A jakże!
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 318
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 318
Składniki
Czosnek drobno posiekałam i przesmażyłam chwilę na odrobinie oliwy. szpinak lekko posiekałam, dorzuciłam do czosnku i smażyłam mieszając aż zmiękł. Suszone pomidory i oliwki drobno posiekałam i dorzuciłam do szpinaku. Chwilę poddusiłam. Potem wlałam śmietankę, dorzuciłam pokrojony w kostkę ser i dusiłam mieszając aż ser się rozpuścił. Na koniec doprawiłam posiekanymi świeżymi ziołami, pieprzem i solą. Makaron ugotowałam ag. przepisu na opakowaniu i podałam z sosem i dobrym winem. Smacznego!