Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spaghetti podane z sosem wieprzowym.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9109
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9109
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Opłukane w zimnej wodzie mięso osuszamy papierowymi ręczniczkami, kroimy w większą kostkę 3 x 3 cm, przyprawiamy pieprzem i solą. Smażymy na smalcu do lekkiego zarumienienia. W między czasie kroimy cebule w pół plastry, solimy, pieprzymy i mieszamy. Gdy mięso będzie lekko zarumienione dodajemy pokrojone cebule i przykrywamy, dusimy na małym ogniu. W między czasie zagotowujemy wodę z pastą rosołową, suszoną włoszczyzną, koprem, natką pietruszki, liśćmi laurowymi, zielem angielskim, porem pokrojonym drobno, majerankiem i gałką muszkatołową. Gdy duszone na patelni mięso z cebulą będą miękkie, przekładamy je łyżką cedzakową do gotującego się warzywnego wywaru. Doprawiamy do smaku przyprawami, gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut. Zagęszczamy gulasz mąką i zabielamy śmietaną i jeszcze chwilę gotujemy. W między czasie gotujemy makaron spaghetti. Ugotowany makaron spaghetti podajemy wymieszany z sosem wieprzowym. Smacznego!!!