Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny patent na puszyste ciasto lub bułeczki drożdżowe!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117818
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8276
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3075
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1975
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1471
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117818
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8276
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3075
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1975
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1471
Składniki
Kiedy robimy ciasto drożdżowe lub bułki najczęściej po wyrobieniu odstawiamy do wyrośnięcia, potem wkładamy do foremki lub formujemy bułeczki i drugi raz odstawiamy do wyrośnięcia. Bardzo dobrym sposobem na drugie wyrastanie ciasta jest umieszczenie blachy w piekarniku na górnej półce, z włączonym tylko światłem (bez grzania). Żarówka daje wystarczająco ciepła, aby bułeczki podwoiły swoją objętość. Sprawdziłam kilka razy i zawsze sprawdzało się świetnie