Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny patent na puszyste ciasto lub bułeczki drożdżowe!
No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 167
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 294
Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 8942
No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 167
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 294
Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 8942
Składniki
Kiedy robimy ciasto drożdżowe lub bułki najczęściej po wyrobieniu odstawiamy do wyrośnięcia, potem wkładamy do foremki lub formujemy bułeczki i drugi raz odstawiamy do wyrośnięcia. Bardzo dobrym sposobem na drugie wyrastanie ciasta jest umieszczenie blachy w piekarniku na górnej półce, z włączonym tylko światłem (bez grzania). Żarówka daje wystarczająco ciepła, aby bułeczki podwoiły swoją objętość. Sprawdziłam kilka razy i zawsze sprawdzało się świetnie