Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny patent na puszyste ciasto lub bułeczki drożdżowe!
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 135
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 683
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 135
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 683
Składniki
Kiedy robimy ciasto drożdżowe lub bułki najczęściej po wyrobieniu odstawiamy do wyrośnięcia, potem wkładamy do foremki lub formujemy bułeczki i drugi raz odstawiamy do wyrośnięcia. Bardzo dobrym sposobem na drugie wyrastanie ciasta jest umieszczenie blachy w piekarniku na górnej półce, z włączonym tylko światłem (bez grzania). Żarówka daje wystarczająco ciepła, aby bułeczki podwoiły swoją objętość. Sprawdziłam kilka razy i zawsze sprawdzało się świetnie