Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podroby były zawsze u nas w domu jedzone. Dobrze przyrządzone zawsze smakują, gulasz babci Iwony jest smaczny, pożywny. Dokładki są nieuniknione.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 275
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21599
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 275
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21599
Składniki
Żołądki i serduszka indycze (można użyć kacze lub kurze) myjemy, kroimy w odpowiadające wielkości kawałki, opruszamy przyprawą "delikat", dodajemy zioła i podsmażamy na rumiany kolor na smalcu.
Nastepnie dodajemy cebulę pokrojoną w piórka i marchewkę w półplasterki lub kostkę. Wszystko razem dusimy do miękkości. Pieczarki podsmażone zostały wcześniej na maśle klarowanym. Pod koniec duszenia dodajemy podsmażone pieczarki.
Podlewamy lekko wodą do wytworzenia się sosu (można obcjonalnie zaciągnąć kwaśną śmietaną). Podajemy z ziemniakami puree lub kaszą i surówką z kiszonej kapusty lub jak kto lubi.