Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podroby były zawsze u nas w domu jedzone. Dobrze przyrządzone zawsze smakują, gulasz babci Iwony jest smaczny, pożywny. Dokładki są nieuniknione.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 590
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 142
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 151
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 107
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 590
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 142
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 151
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 107
Składniki
Żołądki i serduszka indycze (można użyć kacze lub kurze) myjemy, kroimy w odpowiadające wielkości kawałki, opruszamy przyprawą "delikat", dodajemy zioła i podsmażamy na rumiany kolor na smalcu.
Nastepnie dodajemy cebulę pokrojoną w piórka i marchewkę w półplasterki lub kostkę. Wszystko razem dusimy do miękkości. Pieczarki podsmażone zostały wcześniej na maśle klarowanym. Pod koniec duszenia dodajemy podsmażone pieczarki.
Podlewamy lekko wodą do wytworzenia się sosu (można obcjonalnie zaciągnąć kwaśną śmietaną). Podajemy z ziemniakami puree lub kaszą i surówką z kiszonej kapusty lub jak kto lubi.