Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podroby były zawsze u nas w domu jedzone. Dobrze przyrządzone zawsze smakują, gulasz babci Iwony jest smaczny, pożywny. Dokładki są nieuniknione.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1484
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 597
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1484
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 597
Składniki
Żołądki i serduszka indycze (można użyć kacze lub kurze) myjemy, kroimy w odpowiadające wielkości kawałki, opruszamy przyprawą "delikat", dodajemy zioła i podsmażamy na rumiany kolor na smalcu.
Nastepnie dodajemy cebulę pokrojoną w piórka i marchewkę w półplasterki lub kostkę. Wszystko razem dusimy do miękkości. Pieczarki podsmażone zostały wcześniej na maśle klarowanym. Pod koniec duszenia dodajemy podsmażone pieczarki.
Podlewamy lekko wodą do wytworzenia się sosu (można obcjonalnie zaciągnąć kwaśną śmietaną). Podajemy z ziemniakami puree lub kaszą i surówką z kiszonej kapusty lub jak kto lubi.