Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podroby były zawsze u nas w domu jedzone. Dobrze przyrządzone zawsze smakują, gulasz babci Iwony jest smaczny, pożywny. Dokładki są nieuniknione.
Żołądki i serduszka indycze (można użyć kacze lub kurze) myjemy, kroimy w odpowiadające wielkości kawałki,
opruszamy przyprawą "delikat", dodajemy zioła i podsmażamy na rumiany kolor na smalcu.
Nastepnie dodajemy cebulę pokrojoną w piórka i marchewkę w półplasterki lub kostkę.
Wszystko razem dusimy do miękkości. Pieczarki podsmażone zostały wcześniej na maśle klarowanym.
Pod koniec duszenia dodajemy podsmażone pieczarki.
Podlewamy lekko wodą do wytworzenia się sosu (można obcjonalnie zaciągnąć kwaśną śmietaną).
Podajemy z ziemniakami puree lub kaszą i surówką z kiszonej kapusty lub jak kto lubi.
Wiem, że nie każdy lubi podroby. Są tanie, szybkie w przygotowaniu i naprawdę...
Odsłon: 69871
Przepis dnia
Przepis na soczystego kurczaka duszonego w winie
Odsłon: 341
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1815
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17480
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 486
Przepis dnia
Przepis na soczystego kurczaka duszonego w winie
Odsłon: 341
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1815
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17480
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 486
Składniki
Żołądki i serduszka indycze (można użyć kacze lub kurze) myjemy, kroimy w odpowiadające wielkości kawałki, opruszamy przyprawą "delikat", dodajemy zioła i podsmażamy na rumiany kolor na smalcu.
Nastepnie dodajemy cebulę pokrojoną w piórka i marchewkę w półplasterki lub kostkę. Wszystko razem dusimy do miękkości. Pieczarki podsmażone zostały wcześniej na maśle klarowanym. Pod koniec duszenia dodajemy podsmażone pieczarki.
Podlewamy lekko wodą do wytworzenia się sosu (można obcjonalnie zaciągnąć kwaśną śmietaną). Podajemy z ziemniakami puree lub kaszą i surówką z kiszonej kapusty lub jak kto lubi.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Soczysta karkówka z grilla
Dania główne
Siekane kotleciki drobiowe
Dania główne
Ślimaczki z młodej kapusty
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Soczysta karkówka z grilla
Soczysta karkówka z grilla jest marzeniem każdego organizującego rodzinne bar...
Odsłon: 161
Siekane kotleciki drobiowe
Siekane kotleciki drobiowe z groszkiem to doskonała alternatywa dla tradycyjn...
Odsłon: 725