Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta potrawa i jej wariacje znana jest w całej Południowej Europie – we Francji jako ratatouille, w Hiszpanii jako pisto czy tiella we Włoszech. Różni je głównie sposób przyrządzenia. W wersji greckiej jest to kolejna warzywna zapiekanka, która doskonale komponuje się z daniami z grilla.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 78
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31238
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 399
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 78
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31238
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 399
Składniki
Wszystkie pokrojone warzywa ulożyć w wysmarowanym naczyniu żaroodpornym,posolić, posypać oregano ,polać oliwą ,na wierzch pomiędzy warzywa dodać rozdrobnione pomidory lub pummaro . Zapiec wszystko w piekarniku okolo 1 godziny w 180 stopniach