Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śródziemnomorski gulasz to pomysł na wyśmienity, rozpływający się w ustach obiad.
Mięso pokrój w dużą kostkę, cebulę i czosnek drobno posiekaj. Wszystko umieść w misce i zalej czerwonym winem. Odstaw w chłodne miejsce na minimum 3 godziny. Po tym czasie odsącz mięso z marynaty (nie wylewaj jej) i obsmaż na oleju. Przełóż do garnka i zalej gorącym bulionem.
hudą część boczku (lub wędzoną szynkę) pokrój w kostkę i również podsmaż na patelni, dodaj do mięsa wraz z pozostałą marynatą. Duś wszystko na małym ogniu przez godzinę co jakiś czas mieszając. Po tym czasie dodaj pokrojoną w talarki marchewkę, zioła prowansalskie, kolendrę, szczyptę cynamonu, cukier i passatę pomidorową. Duś przez kolejne 40 minut, co jakiś czas mieszając. Po tym czasie mięso powinno być miękkie, a sos gęsty. Na sam koniec dodaj oliwki i dopraw do smaku solą i pieprzem. Gulasz podawaj posypany świeżą kolendrą lub pietruszką. Najlepiej pasują do niego pieczone ziemniaki lub puree ziemniaczane.
Jeśli na twoim świątecznym stole nie pojawia się barszcz, najpewniej gości na...
Odsłon: 18209
Zapiekanka chłopska swoją nazwę zawdzięcza podstawowym składnikom, które powi...
Odsłon: 41814
Soczyste mięso z indyka w pikantny sosie z cebulką.
Odsłon: 14089
Świetny sposób na wykorzystanie dyni.
Odsłon: 8
Efekt dzisiejszego wędzenia bardzo smacznej kolejnej wędzonki :) Wędzona met...
Odsłon: 23
Zapiekanka chłopska swoją nazwę zawdzięcza podstawowym składnikom, które powi...
Odsłon: 41814
Soczyste mięso z indyka w pikantny sosie z cebulką.
Odsłon: 14089
Świetny sposób na wykorzystanie dyni.
Odsłon: 8
Efekt dzisiejszego wędzenia bardzo smacznej kolejnej wędzonki :) Wędzona met...
Odsłon: 23
Składniki
Mięso pokrój w dużą kostkę, cebulę i czosnek drobno posiekaj. Wszystko umieść w misce i zalej czerwonym winem. Odstaw w chłodne miejsce na minimum 3 godziny. Po tym czasie odsącz mięso z marynaty (nie wylewaj jej) i obsmaż na oleju. Przełóż do garnka i zalej gorącym bulionem.
hudą część boczku (lub wędzoną szynkę) pokrój w kostkę i również podsmaż na patelni, dodaj do mięsa wraz z pozostałą marynatą. Duś wszystko na małym ogniu przez godzinę co jakiś czas mieszając. Po tym czasie dodaj pokrojoną w talarki marchewkę, zioła prowansalskie, kolendrę, szczyptę cynamonu, cukier i passatę pomidorową. Duś przez kolejne 40 minut, co jakiś czas mieszając. Po tym czasie mięso powinno być miękkie, a sos gęsty. Na sam koniec dodaj oliwki i dopraw do smaku solą i pieprzem. Gulasz podawaj posypany świeżą kolendrą lub pietruszką. Najlepiej pasują do niego pieczone ziemniaki lub puree ziemniaczane.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Ravioli dyniowe
Dania główne
Pierogi z białym serem
Dania główne
Pstrąg z grilla
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem i kaszą kuskus
Ravioli dyniowe
Świetny sposób na wykorzystanie dyni.
Odsłon: 8
Pierogi z białym serem
Pyszne pierogi z białym serem polane przesmażoną śmietaną i posypane cukrem i...
Odsłon: 31