Do góry

Dania główne Przepis na:

Sroka z grzybami

Sroka z grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 57 Ocena: 199

Dodano:

Odsłon: 769

Chude ciasto

Składniki

  • woda gazowana - 250 ml
  • olej roślinny - 4 łyżki
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • mąka - 170 g
  • sól - 0,5 łyżeczki
  • Do wypełnienia :
  • grzyby - 350 g
  • cebula - 1 sztuka
  • czosnek - 1 ząbek
  • sól, pieprz do smaku
  • świeży koper
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sroka z grzybami

Przygotowanie

  1. Przygotuj farsz: smaż na patelni pieczarki i cebulę do miękkości. Dodaj czosnek, koperek.
    Przygotowanie ciasta: Dodaj proszek do pieczenia do wody mineralnej i wymieszaj. Dodać olej roślinny, sól, porcjami dodać przesianą mąkę. Ciasto przełożyć do naczynia do pieczenia, posypać nadzieniem grzybowym. Piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez 35 minut.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń