Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wołowe kotlety w bogatym, aromatycznym sosie
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6079
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9082
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8535
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5880
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6079
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9082
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8535
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5880
Składniki
W dużej misce wymieszać wołowinę, bułkę tartą, jajko, sos Worcestershire, sól i pieprz. Podzielić na cztery części, uformować owalne kotlety.
Na patelni rozgrzać olej. Kotlety smażyć po około 5 minut z obu stron. Przełożyć na talerz.
Cebulę pokroić w piórka. Na tym samym tłuszczu smażyć cebulę do lekkiego zrumienienia. Następnie dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Smażyć kilka minut.
Na patelnię wlać bulion, dodać koncentrat pomidorowy, sos sojowy i sos Worcestershire, wymieszać. Mąkę kukurydzianą wymieszać z odrobiną wody, wlać na patelnię. Mieszać aż sos zgęstnieje.
Kotlety włożyć do sosu, podgrzewać przez kolejne 2-3 minuty. Podawać z tłuczonymi ziemniakami.