Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wołowe kotlety w bogatym, aromatycznym sosie
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 65
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 71
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 375
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2588
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 65
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 71
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 375
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2588
Składniki
W dużej misce wymieszać wołowinę, bułkę tartą, jajko, sos Worcestershire, sól i pieprz. Podzielić na cztery części, uformować owalne kotlety.
Na patelni rozgrzać olej. Kotlety smażyć po około 5 minut z obu stron. Przełożyć na talerz.
Cebulę pokroić w piórka. Na tym samym tłuszczu smażyć cebulę do lekkiego zrumienienia. Następnie dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Smażyć kilka minut.
Na patelnię wlać bulion, dodać koncentrat pomidorowy, sos sojowy i sos Worcestershire, wymieszać. Mąkę kukurydzianą wymieszać z odrobiną wody, wlać na patelnię. Mieszać aż sos zgęstnieje.
Kotlety włożyć do sosu, podgrzewać przez kolejne 2-3 minuty. Podawać z tłuczonymi ziemniakami.