Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wołowe kotlety w bogatym, aromatycznym sosie
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12575
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1425
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13637
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5741
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12575
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1425
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13637
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5741
Składniki
W dużej misce wymieszać wołowinę, bułkę tartą, jajko, sos Worcestershire, sól i pieprz. Podzielić na cztery części, uformować owalne kotlety.
Na patelni rozgrzać olej. Kotlety smażyć po około 5 minut z obu stron. Przełożyć na talerz.
Cebulę pokroić w piórka. Na tym samym tłuszczu smażyć cebulę do lekkiego zrumienienia. Następnie dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Smażyć kilka minut.
Na patelnię wlać bulion, dodać koncentrat pomidorowy, sos sojowy i sos Worcestershire, wymieszać. Mąkę kukurydzianą wymieszać z odrobiną wody, wlać na patelnię. Mieszać aż sos zgęstnieje.
Kotlety włożyć do sosu, podgrzewać przez kolejne 2-3 minuty. Podawać z tłuczonymi ziemniakami.