Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste steki z kremowym sosem
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11413
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 59
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7737
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154999
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1081
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11413
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 59
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7737
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154999
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1081
Składniki
Steki wyciągnąć z lodówki na pół godziny przed smażeniem. Mięso natrzeć solą i pieprzem.
W małej misce wymieszać wszystkie składniki sosu oprócz śmietany, odstawić.
Patelnię rozgrzać na średnim ogniu, położyć steki i łyżkę masła. Smażyć mięso do pożądanego stopnia wysmażenia (około 3-4 minuty z każdej strony aby mięso było średnio wysmażone). Mięso zdjąć z patelni i odstawić.
Na patelnię wlać przygotowaną wcześniej mieszankę sosu i gotować przez około 2-3 minuty do lekkiego zredukowania. Następnie wlać śmietanę i gotować jeszcze przez 2 minuty.
Steki podawać polane sosem. Pysznie smakują z pieczonymi ziemniakami.