Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, smaczny obiad bez zbędnych działań, na zasadzie przełamanie smaków, to jest to.
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2044
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9637
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3311
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6747
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2044
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9637
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3311
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6747
Składniki
Proponuję kupić kawałek schabu i poprosić w sklepie o pocięcie tego mięsa na bardzo cienkie kawałki około 2-3 mm na krajalnicy, bo nożem jest to bardzo trudna sprawa.
Następnie solimy i pieprzymy z każdej strony steki. Przeciskamy czosnek i smarujemy steki z jednej strony czosnkiem. To jest pierwsze przełamanie smaku tego steku.
Przygotowujemy rozbełtane jajko i bułkę tartą. Do bułki dosypujemy suchy tymianek i właśnie to jest drugie przełamanie smaków, które daje dużą różnicę.
Obtaczamy steki w bułce potem w jajku i następnie ponownie w bułce. Na rozgrzany olej na patelni kładziemy przygotowane steki i smażymy z obu stron na złoty kolor. Tak robimy z całym mięsem i mamy bardzo smaczne danie.
A teraz, to tylko smacznego.