Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, smaczny obiad bez zbędnych działań, na zasadzie przełamanie smaków, to jest to.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37360
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37360
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Proponuję kupić kawałek schabu i poprosić w sklepie o pocięcie tego mięsa na bardzo cienkie kawałki około 2-3 mm na krajalnicy, bo nożem jest to bardzo trudna sprawa.
Następnie solimy i pieprzymy z każdej strony steki. Przeciskamy czosnek i smarujemy steki z jednej strony czosnkiem. To jest pierwsze przełamanie smaku tego steku.
Przygotowujemy rozbełtane jajko i bułkę tartą. Do bułki dosypujemy suchy tymianek i właśnie to jest drugie przełamanie smaków, które daje dużą różnicę.
Obtaczamy steki w bułce potem w jajku i następnie ponownie w bułce. Na rozgrzany olej na patelni kładziemy przygotowane steki i smażymy z obu stron na złoty kolor. Tak robimy z całym mięsem i mamy bardzo smaczne danie.
A teraz, to tylko smacznego.