Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, smaczny obiad bez zbędnych działań, na zasadzie przełamanie smaków, to jest to.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 334
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2600
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 334
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2600
Składniki
Proponuję kupić kawałek schabu i poprosić w sklepie o pocięcie tego mięsa na bardzo cienkie kawałki około 2-3 mm na krajalnicy, bo nożem jest to bardzo trudna sprawa.
Następnie solimy i pieprzymy z każdej strony steki. Przeciskamy czosnek i smarujemy steki z jednej strony czosnkiem. To jest pierwsze przełamanie smaku tego steku.
Przygotowujemy rozbełtane jajko i bułkę tartą. Do bułki dosypujemy suchy tymianek i właśnie to jest drugie przełamanie smaków, które daje dużą różnicę.
Obtaczamy steki w bułce potem w jajku i następnie ponownie w bułce. Na rozgrzany olej na patelni kładziemy przygotowane steki i smażymy z obu stron na złoty kolor. Tak robimy z całym mięsem i mamy bardzo smaczne danie.
A teraz, to tylko smacznego.