Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, smaczny obiad bez zbędnych działań, na zasadzie przełamanie smaków, to jest to.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326184
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12020
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16644
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5380
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326184
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12020
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16644
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5380
Składniki
Proponuję kupić kawałek schabu i poprosić w sklepie o pocięcie tego mięsa na bardzo cienkie kawałki około 2-3 mm na krajalnicy, bo nożem jest to bardzo trudna sprawa.
Następnie solimy i pieprzymy z każdej strony steki. Przeciskamy czosnek i smarujemy steki z jednej strony czosnkiem. To jest pierwsze przełamanie smaku tego steku.
Przygotowujemy rozbełtane jajko i bułkę tartą. Do bułki dosypujemy suchy tymianek i właśnie to jest drugie przełamanie smaków, które daje dużą różnicę.
Obtaczamy steki w bułce potem w jajku i następnie ponownie w bułce. Na rozgrzany olej na patelni kładziemy przygotowane steki i smażymy z obu stron na złoty kolor. Tak robimy z całym mięsem i mamy bardzo smaczne danie.
A teraz, to tylko smacznego.