Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły Ci się zwykłe mielone, szukasz jakieś odmiany smakowej, oto przepis dla Ciebie. Kotlety mielone w aromatycznym sosie z cebulką oraz pieczarkami
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3966
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415472
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2572
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3966
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415472
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2572
Składniki
1. Mięso mielone przekładam do miski, wbijam jajko, wsypuję sól, bułkę tartą, paprykę ostrą, majeranek, wlewam oliwę i wyrabiam masę mięsną. Następnie formuje okrągłe kotlety, obtaczam w bułce tartej smażę na rozgrzanym oleju.
2. Cebule obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju na drugiej patelni. Do cebuli dodaję pokrojone w plasterki pieczarki. Smażę około 10 minut, doprawia pieprzem oraz solą. Następnie wlewam sos Worcestershire, dodaję koncentrat pomidorowy, wsypuję sól, chili, chwilkę gotuję i zagaszam sos skrobią ziemniaczaną w małej ilości wody. 3. Sos łączę z kotletami.
4. Gotowe, podaję z surówką oraz ziemniakami. 5. Smacznego.