Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły Ci się zwykłe mielone, szukasz jakieś odmiany smakowej, oto przepis dla Ciebie. Kotlety mielone w aromatycznym sosie z cebulką oraz pieczarkami
Gnocchi to włoskie ziemniaczane kluseczki, przypominające nasze kopytka. Skor...
Odsłon: 45
Lubisz włoską kuchnię? Jeśli tak, z pewnością smakuje ci risotto. Czy wiesz,...
Odsłon: 1069
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 307
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 1402
Gnocchi to włoskie ziemniaczane kluseczki, przypominające nasze kopytka. Skor...
Odsłon: 45
Lubisz włoską kuchnię? Jeśli tak, z pewnością smakuje ci risotto. Czy wiesz,...
Odsłon: 1069
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 307
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 1402
Składniki
1. Mięso mielone przekładam do miski, wbijam jajko, wsypuję sól, bułkę tartą, paprykę ostrą, majeranek, wlewam oliwę i wyrabiam masę mięsną. Następnie formuje okrągłe kotlety, obtaczam w bułce tartej smażę na rozgrzanym oleju.
2. Cebule obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju na drugiej patelni. Do cebuli dodaję pokrojone w plasterki pieczarki. Smażę około 10 minut, doprawia pieprzem oraz solą. Następnie wlewam sos Worcestershire, dodaję koncentrat pomidorowy, wsypuję sól, chili, chwilkę gotuję i zagaszam sos skrobią ziemniaczaną w małej ilości wody. 3. Sos łączę z kotletami.
4. Gotowe, podaję z surówką oraz ziemniakami. 5. Smacznego.