Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Steki z kalafiora to danie, które możesz podać niemalże każdemu, bez względu na upodobania kulinarne. Danie to nie wymaga dużej pracy, a jest bardzo smaczne i efektowne. Resztki kalafiora, które ukruszą się podczas cięcia plastrów, możesz z powodzeniem wykorzystać do przyrządzenia zupy kalafiorowej lub opiec je w bułce tartej.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19330
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13073
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1725
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232187
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19330
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13073
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1725
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232187
Składniki
Kalafior umyj i odetnij liście boczne oraz wystające poza głąb różyczki. Osusz kalafior ręcznikiem papierowym. Przetnij kalafior na pół ostrym, większym nożem, by nie pokruszyć całego warzywa. Każdą połówkę ułóż głąbem do deski, a następnie pokrój na plastry o szerokości około 2,5-3 cm.
Surowe plastry kalafiora posmaruj ostrożnie oliwą lub olejem z obu stron. Z przypraw zrób mieszankę. Do małej miseczki wsyp tymianek, czosnek, kolendrę, pieprz oraz paprykę słodką lub ostrą.