Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Steki z kalafiora to danie, które możesz podać niemalże każdemu, bez względu na upodobania kulinarne. Danie to nie wymaga dużej pracy, a jest bardzo smaczne i efektowne. Resztki kalafiora, które ukruszą się podczas cięcia plastrów, możesz z powodzeniem wykorzystać do przyrządzenia zupy kalafiorowej lub opiec je w bułce tartej.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 625
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25725
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 625
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25725
Składniki
Kalafior umyj i odetnij liście boczne oraz wystające poza głąb różyczki. Osusz kalafior ręcznikiem papierowym. Przetnij kalafior na pół ostrym, większym nożem, by nie pokruszyć całego warzywa. Każdą połówkę ułóż głąbem do deski, a następnie pokrój na plastry o szerokości około 2,5-3 cm.
Surowe plastry kalafiora posmaruj ostrożnie oliwą lub olejem z obu stron. Z przypraw zrób mieszankę. Do małej miseczki wsyp tymianek, czosnek, kolendrę, pieprz oraz paprykę słodką lub ostrą.