Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na świąteczny obiad.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3761
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2121
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5572
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5584
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3761
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2121
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5572
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5584
Składniki
Marchewkę przełożyć do salaterki. Dodać pokrojone w cienkie kawałki ananasy i posiekaną drobniutko natkę pietruszki. Dodać syrop spod ananasów, sok z cytryny, miód, sos sojowy i olej lniany. Posypać uprażonym sezamem. Wymieszać i gotowe. Umyte, osuszone mięso rozbić delikatnie. Oprószyć solą i pieprzem czarnym świeżo mielony, Zostawić w lodówce na ok. 30 min. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy z masłem. Dodać osączone z zalewy płatki imbirowe. Lekko podsmażyć. Ułożyć na patelni mięso i smażyć po 1 min każdą stronę. Steki podawać gorące z marchewkowym spaghetti. Smacznego.