Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na świąteczny obiad.
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 34
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 12
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 62
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 5085
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 34
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 12
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 62
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 5085
Składniki
Marchewkę przełożyć do salaterki. Dodać pokrojone w cienkie kawałki ananasy i posiekaną drobniutko natkę pietruszki. Dodać syrop spod ananasów, sok z cytryny, miód, sos sojowy i olej lniany. Posypać uprażonym sezamem. Wymieszać i gotowe. Umyte, osuszone mięso rozbić delikatnie. Oprószyć solą i pieprzem czarnym świeżo mielony, Zostawić w lodówce na ok. 30 min. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy z masłem. Dodać osączone z zalewy płatki imbirowe. Lekko podsmażyć. Ułożyć na patelni mięso i smażyć po 1 min każdą stronę. Steki podawać gorące z marchewkowym spaghetti. Smacznego.