Do góry

Dania główne Przepis na:

steki z ligawy cielęcej, z sosem holenderskim

steki z ligawy cielęcej, z sosem holenderskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 49

Dodano:

Odsłon: 4608

bardzo delikatne

Składniki

  • po dwa steki na każdą osobę
  • sól i pieprz
  • oliwa z oliwek
  • masło
  • sos holenderski*
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
steki z ligawy cielęcej, z sosem holenderskim

Przygotowanie

  1. Przygotować sos holenderski, zostawić nad gorącą wodą.
    *przepis:
    https://stajniagolebieodkuchni.wordpress.com/2017/01/14/sos-holenderski-sauce-hollandaise/

  2. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, włożyć mięso. Zrumienić z każdej strony (w sumie 3 – 4 minuty z każdej, obracając ze dwa razy). Solić i pieprzyć już zrumienione. Na koniec włożyć kawałek masła i przechyliwszy patelnię, polewać mięso. Zdjąć z ognia.

  3. Ułożyć mięso na talerzach, polać sosem, podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń