Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stir-fry z krewetkami, kaszą bulgur i chrupiącymi warzywami to jedno z tych dań które uwielbiam. Mogłabym jeść na okrągło i to nie tylko dla tego, że są w nim krewetki!
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 157
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 148
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2799
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3631
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 543
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 157
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 148
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2799
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3631
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 543
Składniki
Kaszę bulgur wrzuć na osolony wrzątek, i gotuj pod przykryciem na wolnym ogniu. Podczas gdy kasza się gotuje, przygotuj sobie wszystkie składniki.
Krewetki oczyść, pousuwaj ogonki, dopraw solą, czosnkiem granulowanym i ostrą papryką, zamieszaj i odstaw.
Szalotkę pokrój w krążki, paprykę chili drobno poszatkuj wraz z pestkami. Czosnek pokrój w plasterki a paprykę i boczniaki w paski.
Rozgrzej na patelni olej sezamowy i wrzuć na niego szalotkę, czosnek i paprykę chili.
Chwilę przesmaż, dodaj boczniaki, paprykę i krewetki.
Dolej sos Teriyaki, posól do smaku i smaż ciągle mieszając około 10 minut.
Na koniec dodaj zielony groszek a tuż po nim ugotowaną kaszę. Całość dobrze wymieszaj, posyp siemieniem lnianym i białym sezamem