Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 02-03-2023
Pyszny, pożywny i ekspresowy w przygotowaniu makaron soba z kurczakiem i warzywami.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 94
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 27
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 94
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 27
Składniki
Składniki sosu wymieszać. Grzyby namoczyć w 70 ml gorącej wody przez 15 minut. Wodę z moczenia dodać do sosu. Grzyby posiekać. Pierś z kurczaka pokroić na paski. Marchew pokroić w słupki, paprykę pokroić w paski, szalotkę w pióra, a cukinię w półplasterki. W woku rozgrzać olej. Wrzucić cebulę i chwilę podsmażyć. Dodać po kolei składniki smażąc każde z nich przez ok. pół minuty: marchew, paprykę, cukinię, grzyby i mięso. Dodać szczypiorek, sezam i natkę. Zalać sosem i dusić ok. 3 minuty. Makron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić i przełożyć do woka. Wymieszać i chwilę podgrzać.