Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wolno gotowana wołowina, w gęstym, aromatycznym sosie pomidorowym. Można ją podawać z makaronem, polentą albo ziemniakami.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1440
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231820
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4987
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1440
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231820
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4987
Składniki
W dużym garnku rozgrzać oliwę, obsmażyć mięso ze wszystkich stron.
Warzywa pokroić w kostkę, wrzucić do garnka. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, liście laurowe i ulubione zioła, doprawić solą i pieprzem. Smażyć około 20 minut, często mieszając.
Wlać wino, dusić do odparowania alkoholu. Następnie dodać pomidory i gotować na bardzo małym ogniu przez 3-4 godziny, do momentu aż mięso zacznie się rozpadać.
Ugotowane mięso podzielić na porcje, ułożyć na talerze, polać sosem. Moje stracotto podałam z makaronem tagliatelle i tartym serem pecorino.