Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wolno gotowana wołowina, w gęstym, aromatycznym sosie pomidorowym. Można ją podawać z makaronem, polentą albo ziemniakami.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 273
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40426
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5296
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 273
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40426
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5296
Składniki
W dużym garnku rozgrzać oliwę, obsmażyć mięso ze wszystkich stron.
Warzywa pokroić w kostkę, wrzucić do garnka. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, liście laurowe i ulubione zioła, doprawić solą i pieprzem. Smażyć około 20 minut, często mieszając.
Wlać wino, dusić do odparowania alkoholu. Następnie dodać pomidory i gotować na bardzo małym ogniu przez 3-4 godziny, do momentu aż mięso zacznie się rozpadać.
Ugotowane mięso podzielić na porcje, ułożyć na talerze, polać sosem. Moje stracotto podałam z makaronem tagliatelle i tartym serem pecorino.