Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wolno gotowana wołowina, w gęstym, aromatycznym sosie pomidorowym. Można ją podawać z makaronem, polentą albo ziemniakami.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37406
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 131
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37406
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 131
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
W dużym garnku rozgrzać oliwę, obsmażyć mięso ze wszystkich stron.
Warzywa pokroić w kostkę, wrzucić do garnka. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, liście laurowe i ulubione zioła, doprawić solą i pieprzem. Smażyć około 20 minut, często mieszając.
Wlać wino, dusić do odparowania alkoholu. Następnie dodać pomidory i gotować na bardzo małym ogniu przez 3-4 godziny, do momentu aż mięso zacznie się rozpadać.
Ugotowane mięso podzielić na porcje, ułożyć na talerze, polać sosem. Moje stracotto podałam z makaronem tagliatelle i tartym serem pecorino.