Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stripsy z kurczaka możesz przygotować samodzielnie w domowych warunkach, zamiast korzystać z oferty fast foodów. Zaskakują tym, że są miękkie w środku, złociste i chrupiące z zewnątrz. Aromatyczne przyprawy i proste składniki sprawiają, że to danie szybko stanie się ulubieńcem całej rodziny!
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 132
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 120
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 231
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 132
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 120
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 231
Składniki
Polędwiczki z kurczaka oprósz przyprawą gyros, papryką słodką, czosnkiem granulowanym, solą i pieprzem. Wymieszaj i odstaw na minimum 15 minut (a najlepiej na godzinę do lodówki).
W misce roztrzep jajka z mlekiem, dodaj mąkę, paprykę ostrą i sól. Dokładnie wymieszaj lub zmiksuj, aby ciasto było gładkie i miało konsystencję gęstej śmietany.
Mąkę do obtoczenia umieść w pojemniku plastikowym.
Każdą polędwiczkę zanurz w cieście, a następnie przełóż do pojemnika. Zamknij go i potrząsaj, aby mąka obtoczyła mięso nierównomiernie.
Na patelni lub w głębokim rondlu rozgrzej olej. Smaż stripsy z kurczaka partiami po kilka minut każdej strony, najpierw na dość wysokiej mocy palnika, a potem na mniejszej. Odsącz je na papierowym ręczniku.