Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne danie na przystawkę lub jako samodzielne danie obiadowe .Sprawdza się na imprezach jako ciepła kolacja.
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1701
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 292
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 584
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1701
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 292
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 584
Składniki
Mięso kroimy w większą kostkę posypujemy przyprawą do steku i wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny.
Pieczarki kroimy w plasterki , cebulę w półkrążki , paprykę w paseczki a cebulę w drobną kostkę.
Mięso obsypujemy mąką i podsmażamy na maśle klarowanym . Przekladamy do garnka i dusimy do miękkości.
Następnie podsmażamy cebulę pieczarki paprykę dodajemy do mięsa i dalej dusimy , podlewając bulionem.
Gotujemy do miękkości warzyw . Na końcu doprawiamy solą i pieprzem , dodajemy śmietanę i natkę
Podajemy z pieczywem.
Smacznego!