Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i pożywne danie obiadowe lub dla gości
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1483
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11185
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4068
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1404
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1483
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11185
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4068
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1404
Składniki
Mięso umyć , pokroić w kostkę, doprawić przyprawą do mięsa wieprzowego. Pieczarki obrać, pokroić. Cebulę obrać , pokroić w kostkę. Paprykę umyć, pokroić w kostkę.
W brytfance rozgrzać trochę oleju, przyprawione mięso oprószyć mąką, wrzucić , smażyć 4 minuty, podlać winem, dusić 5 minut.
Na patelni rozgrzać masło wrzucić cebulę doprawić solą i pieprzem , smażyć 2 minuty. Dodać pieczarki i paprykę, dusić równolegle z mięsem 6 minut, dodać korniszony, całość dusić 2 minuty.
Mięso podlać szklanką gorącej gotowanej wody, dodać liść laurowy , ziele angielskie , musztardę , doprawić solą , gotować 30 minut.
Pieczarki paprykę i korniszony dodać do mięsa, w razie potrzeby uzupełnić gorącą wodą , gotować 20 minut.
Dodać przecier pomidorowy, doprawić paprykami i gotować 4 minuty.
Jogurt wymieszać z łyżeczką mąki, dodać gotować całość 2 minuty, doprawić pieprzem.
Pozostawić danie chwilę aby nabrało smaku i aromatu.