Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne u nas danie - coś między zupą a gulaszem. Bardzo smaczna, pyszna, jednogarnkowa potrawa - w sam raz na zakrapianą imprezkę ;)
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 89
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1218
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 457
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15493
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 89
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1218
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 457
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15493
Składniki
Mięso kroimy w paseczki, zasypujemy pieprzem i przyprawą do steku, wstawiamy do lodówki na 2 godzinki. Pieczarki kroimy w półplasterki, cebulę w piórka, papryki w paseczki a ogórki w kosteczkę. Na chwilę przed smażeniem mięso oprószamy mąką.
Na dużej patelni rozgrzewamy masło, przesmażamy mięso, jak się zrumieni dodajemy cebulkę i pieczarki, jeszcze przez kilka minut razem smażymy i dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy i przekładamy do większego garnka. Zalewamy gorącym bulionem, dodajemy musztardę, przykrywamy i dusimy.
Kiedy mięsko będzie już prawie miękkie dorzucamy paprykę i ogórki, mieszamy i dusimy do całkowitej miękkości mięsa ( 10 -15 minut ). Na sam koniec doprawiamy potrawę do smaku, dodajemy natkę pietruszki. Następnie hartujemy śmietanę i dodajemy do naszego dania, dokładnie mieszamy.
Teraz pozostało nam tylko naszykować świeże pieczywko i zajadać. Życzę smacznego :)