Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 126 Ocena: 4925
Dodano: 05.04.2013
Odsłon: 182007
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Mięso kroimy w paseczki, zasypujemy pieprzem i przyprawą do steku, wstawiamy do lodówki na 2 godzinki. Pieczarki kroimy w półplasterki, cebulę w piórka, papryki w paseczki a ogórki w kosteczkę. Na chwilę przed smażeniem mięso oprószamy mąką.
Na dużej patelni rozgrzewamy masło, przesmażamy mięso, jak się zrumieni dodajemy cebulkę i pieczarki, jeszcze przez kilka minut razem smażymy i dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy i przekładamy do większego garnka. Zalewamy gorącym bulionem, dodajemy musztardę, przykrywamy i dusimy.
Kiedy mięsko będzie już prawie miękkie dorzucamy paprykę i ogórki, mieszamy i dusimy do całkowitej miękkości mięsa ( 10 -15 minut ). Na sam koniec doprawiamy potrawę do smaku, dodajemy natkę pietruszki. Następnie hartujemy śmietanę i dodajemy do naszego dania, dokładnie mieszamy.
Teraz pozostało nam tylko naszykować świeże pieczywko i zajadać. Życzę smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Konto usunięte 06 kwietnia 2013Zgłoś do usunięcia
Przepyszne , pożywne danie, ja robię z kluseczkami szczypanymi :)))15 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 06 kwietnia 2013Zgłoś do usunięcia
Strogonow-bardzo dobra zupa i to nie tylko na zakrapianą imprezkę:-), ode mnie 5!14 Kto głosował? | Odpowiedz

anetas197601 06 kwietnia 2013Zgłoś do usunięcia
bardzo lubię strogonowa, czasami robię na jakieś imprezki, chociaż w zasadzie to nie wiem czemu tak rzadko, przepis mam podobny, dzięki za przypomnienie :))) 519 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 06 kwietnia 2013Zgłoś do usunięcia
To jest pychota w sumie mam łudzący przepis czasem trochę oszukuję i kupuje np: szynkę wieprzową choć wiadomo że powinna być wołowinka:-)) Pozdrawiam i oczywiście piątka15 Kto głosował? | Odpowiedz