Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna potrawa, choć trochę ciężka
Nóż, łyżka do mieszania, deska do krojenia i patelnia
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 345
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 57
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 345
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 57
Składniki
Piersi kroimy na paseczki ok. 1 cm i podsmażamy na oleju. Cebulę kroimy w kostkę a pieczarki w plasterki. Pomidory oparzamy i kroimy w mniejsze części. Paprykę kroimy w słupki ogórki w kosteczkę. Podsmażone kawałki piersi oraz inne składniki wrzucamy do garnka, zalewamy ok 1 litra bulionu i gotujemy do miękkości ok. 30 min. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i gotowe.