Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierś z indyka z warzywami idealny pomysł na obiad do syta .
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44689
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182168
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 293
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44689
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182168
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 293
Składniki
Mięso myjemy i kroimy w paseczki , przekładamy do garnka z odrobina oliwy z oliwek i dodajemy przyprawy smażymy na złoty kolor . W tym samym czasie na osobnej patelni smażymy na maśle cebulę i pokrojone w plastry pieczarki do odparowania wody .
Pieczarki dokładamy do indyka dodajemy ziele angielskie , liść laurowy i musztardę , podlewamy 1/2 litra wody i gotujemy około 30 minut . Po upływie tego czasu dodajemy pokrojoną w paski paprykę i ogórki pół plasterki . Dolewamy resztę wody dokładamy natkę pietruszki i gotujemy około 15 minut .
Na koniec dodajemy passatę , doprawiamy do smaku przyprawami , zagotowujemy i gotujemy około 2 - 3 minuty .
Gotowe danie podajemy z chlebem , ryżem lub innym ulubionym dodatkiem .