Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo smaczna ryba o białym zwartym mięsie bez ości.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112815
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 112
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 243
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 377
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 654
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112815
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 112
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 243
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 377
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 654
Składniki
Filet podzieliłam na porcje. Skropiłam go sokiem z cytryny, popieprzyłam i posoliłam. Odłożyłam go do obeschnięcia na sitku. Płatki migdałowe wymieszałam z łyżką mąki i obtoczyłam kawałki filetów od strony mięsa w płatkach. Rybę usmażyłam najpierw od strony skóry a potem od strony migdałów. Sum jest wyjątkowo smaczny- polecam osobniki do 1,5 kg, większe mają sporo tłuszczu pod skórą. Ryba jest zwarta, słodkawa i bez ości. Podałam z brokułem, kalafiorem i ziemniakami pure- formowanymi dwiema łykami. Smacznego :)