Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo smaczna ryba o białym zwartym mięsie bez ości.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1607
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232019
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5093
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1607
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232019
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5093
Składniki
Filet podzieliłam na porcje. Skropiłam go sokiem z cytryny, popieprzyłam i posoliłam. Odłożyłam go do obeschnięcia na sitku. Płatki migdałowe wymieszałam z łyżką mąki i obtoczyłam kawałki filetów od strony mięsa w płatkach. Rybę usmażyłam najpierw od strony skóry a potem od strony migdałów. Sum jest wyjątkowo smaczny- polecam osobniki do 1,5 kg, większe mają sporo tłuszczu pod skórą. Ryba jest zwarta, słodkawa i bez ości. Podałam z brokułem, kalafiorem i ziemniakami pure- formowanymi dwiema łykami. Smacznego :)