Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo smaczna ryba o białym zwartym mięsie bez ości.
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 73
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2845
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 284
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 73
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2845
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 284
Składniki
Filet podzieliłam na porcje. Skropiłam go sokiem z cytryny, popieprzyłam i posoliłam. Odłożyłam go do obeschnięcia na sitku. Płatki migdałowe wymieszałam z łyżką mąki i obtoczyłam kawałki filetów od strony mięsa w płatkach. Rybę usmażyłam najpierw od strony skóry a potem od strony migdałów. Sum jest wyjątkowo smaczny- polecam osobniki do 1,5 kg, większe mają sporo tłuszczu pod skórą. Ryba jest zwarta, słodkawa i bez ości. Podałam z brokułem, kalafiorem i ziemniakami pure- formowanymi dwiema łykami. Smacznego :)