Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo smaczna ryba o białym zwartym mięsie bez ości.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Filet podzieliłam na porcje. Skropiłam go sokiem z cytryny, popieprzyłam i posoliłam. Odłożyłam go do obeschnięcia na sitku. Płatki migdałowe wymieszałam z łyżką mąki i obtoczyłam kawałki filetów od strony mięsa w płatkach. Rybę usmażyłam najpierw od strony skóry a potem od strony migdałów. Sum jest wyjątkowo smaczny- polecam osobniki do 1,5 kg, większe mają sporo tłuszczu pod skórą. Ryba jest zwarta, słodkawa i bez ości. Podałam z brokułem, kalafiorem i ziemniakami pure- formowanymi dwiema łykami. Smacznego :)