Do góry

Dania główne Przepis na:

Surówka biskupia

Surówka biskupia

Autor:

Przepisów i artykułów: 108 Ocena: 2697

Dodano:

Odsłon: 32427

Pyszna surówka. Nazwę wymyśliła Ciocia, zachwycając się kolorem kapusty. :)

Składniki

  • Kapusta czerwona, 1/4 główki
  • jabłko, 1 duże
  • marchew, 1 duża
  • majonez, 2 łyżeczki
  • śmietana, 2 łyżeczki
  • chrzan, 2 łyżeczki
  • sól, 1/2 łyżeczki
  • pieprz, 1/2 łyżeczki
  • cukier, 1 łyżeczka
3-4 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Surówka biskupia

Przygotowanie

  1. Kapustę drobno poszatkować, posolić i wygnieść.

  2. Jabłko i marchewkę zetrzeć na dużych oczkach tarki. Dodać do kapusty.

  3. Z majonezu, śmietany, chrzanu, cukru i pieprzu przygotować sos. Dodać go do kapusty, jabłek i marchewki - dokładnie wymieszać.

  4. Pozostawić na chwilkę do przegryzienia. Smacznego. :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma82 22 marca 2013 Już mi ślinka cieknie:)Uwielbiam surówki:)Na pewno zrobię do najbliżzego obiadu z mięskiem:)Dziękuję i pozdrawiam!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gosiah1 11 lutego 2013 wypróbowałam przepis - surówka rewelacyjna - dziękuję za przepis i pozdrawiam serdecznie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gosiah1 11 lutego 2013 wypróbowałam przepis - surówka rewelacyjna - dziękuję za przepis i pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Anna1988 29 sierpnia 2012 Jest pyszna! Pewnie jeszcze zawita u mnie na stole.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kasiadra 16 lipca 2011 Właśnie zrobiłam -do grila -goście powinni być zadowoleni jest pyszna!!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń