Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, sycące i przepyszne danie prosto z Japonii.
nóż
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 741
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 741
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Ugotuj ryż jaśminowy lub "do sushi" według zaleceń z opakowania. Do ugotowanego ryżu dodaj wymieszane wcześniej ocet, wodę, cukier i sól, wymieszaj całość i pozostaw pod ściereczką do wystygnięcia.
Dodatki do sushi pokrój w słupki o długości listków nori.
Po wystygnięciu ryżu na listki nori wyłóż ulubione składniki oraz zawiń w rolki według wskazówek na opakowaniu (lub według niezliczonych instrukcji np na YouTube). Pokrój złożone rolki na maki (plastry ok 2 cm) ostrym nożem. Wyłóż na talerz. Najlepiej smakuje z sosem sojowym oraz marynowanym imbirem. :)