Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, sycące i przepyszne danie prosto z Japonii.
nóż
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2998
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 130
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 66
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2998
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 130
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 66
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
Ugotuj ryż jaśminowy lub "do sushi" według zaleceń z opakowania. Do ugotowanego ryżu dodaj wymieszane wcześniej ocet, wodę, cukier i sól, wymieszaj całość i pozostaw pod ściereczką do wystygnięcia.
Dodatki do sushi pokrój w słupki o długości listków nori.
Po wystygnięciu ryżu na listki nori wyłóż ulubione składniki oraz zawiń w rolki według wskazówek na opakowaniu (lub według niezliczonych instrukcji np na YouTube). Pokrój złożone rolki na maki (plastry ok 2 cm) ostrym nożem. Wyłóż na talerz. Najlepiej smakuje z sosem sojowym oraz marynowanym imbirem. :)