Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 114
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 66
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 114
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 66
Składniki
Chili można przygotować samemu w domu. Najlepsze są własne wyhodowane papryczki, ale czasami kupuje się tackę papryczek w sklepie i nie ma co zrobić z ich nadmiarem. Papryczki trzeba nawlec igła na nitkę na obu końcach nitki można zawiązać po zapałce lub papierku, żeby papryczki się nie zsuwały. Sznur papryczek najlepiej jest zawiesić przy kaloryferze albo przy kuchence. Można też je suszyć po pieczeniu potraw w nagrzanym piekarniku ale wyłączonym źródłem ciepła. Żeby uzyskać grubiej zmieloną przyprawę można papryczki zmielić w maszynce do mielenia mięsa na drobnym oczku. Drobniejsze zmielenie można uzyskać w młynku żarnowym z regulacja grubości mielenia. Papryczki na świeżo można też zmielić w maszynce do mielenia i potem ubić je z solą w słoiku. Przechowywane w lodówce można trzymać w nieskończoność- świetnie nadaje się do rosołów i rożnych dań. Smacznego :)