Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Medaliony są kruche, soczyste i wspaniale smakują. Mieso zawiera dużą ilość białka zwierzęcego i jest chude. Jest bardzo dobrym produktem diety odchudzającej.
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 3853
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2921
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 389
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 3853
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2921
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 389
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w płaskie, mniejsze kawałki tzw. medaliony. Przyprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i odstawiamy. Przygotowujemy marchewkę, myjemy, obieramy, osuszamy i kroimy w średnią kostkę. Do odpowiedniej wielkości garnka wlewamy 100 ml bulionu warzywnego, dodajemy marchewkę, szczyptę cukru i soli, dusimy. Od czasu do czasu mieszamy i sprawdzamy ilość cieczy, aby marchewka się nie przypaliła. Dusimy do momentu al'dente. Do rozgrzanego garnka dodajemy masło klarowane i delikatnie obsmażamy medaliony. Wyjmujemy i odstawiamy. W tym samym garnku przygotowujemy sos beszamelowy, dodajemy osączony groszek zielony, marchewkę i medaliony. Dusimy przez ok. 10 minut, zaklepujemy śmietaną i gorącą potrawę podajemy z ulubionymi dodatkami.