Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Medaliony są kruche, soczyste i wspaniale smakują. Mieso zawiera dużą ilość białka zwierzęcego i jest chude. Jest bardzo dobrym produktem diety odchudzającej.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w płaskie, mniejsze kawałki tzw. medaliony. Przyprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i odstawiamy. Przygotowujemy marchewkę, myjemy, obieramy, osuszamy i kroimy w średnią kostkę. Do odpowiedniej wielkości garnka wlewamy 100 ml bulionu warzywnego, dodajemy marchewkę, szczyptę cukru i soli, dusimy. Od czasu do czasu mieszamy i sprawdzamy ilość cieczy, aby marchewka się nie przypaliła. Dusimy do momentu al'dente. Do rozgrzanego garnka dodajemy masło klarowane i delikatnie obsmażamy medaliony. Wyjmujemy i odstawiamy. W tym samym garnku przygotowujemy sos beszamelowy, dodajemy osączony groszek zielony, marchewkę i medaliony. Dusimy przez ok. 10 minut, zaklepujemy śmietaną i gorącą potrawę podajemy z ulubionymi dodatkami.