Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso, które rozpływa się w ustach. Tak przyrządzone polędwiczki są idealne na każdą okazje. Przyrządzam je bardzo często, ponieważ zawsze smakują wyśmienicie. Moja rodzina pokochała ten smak od pierwszego kęsa. Posmakuj i przekonaj się Sam.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1358
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1358
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki, kroję w plastry i lekko rozbijam. Mięso doprawiam solą oraz polewam sosem sojowym, Dokładnie mieszam i odstawiam na godzinę w chłodne miejsce. Grzyby zalewamy gorącą wodą i również odstawiam.
2. Następnie każdy plaster mięsa obtaczam w sosie grzybowym ( dwa sosy grzybowe) i smażę na rozgrzanym olej z obu stron.
3. Do brytfanki wlewam dwie szklanki wody i gotuję.Mięso po usmażeniu przekładam do brytfanki, grzyby odlewam z wody, przekładam do mięsa i duszę pod przykryciem 20 minut. 4. Na koniec sos zagęszczam ostatnim sosem grzybowym rozrobionym w małej ilości wody. Dwie minuty gotuję.
5. Polędwiczki podajemy z tortellini. 6. Gotowe. 7. Smacznego.