Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne, soczyste roladki wieprzowe na Świąteczny obiad lub na smaczną przekąskę.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 118
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4239
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11583
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6619
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5524
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13700
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 118
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4239
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11583
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6619
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5524
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13700
Składniki
Mięso dokładnie opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, po czym posypać solą, pieprzem cayenne i mieszanką ziołową. Następnie dosyć cienko rozbić. Na każdym kotlecie ułożyć, plasterek szynki parmeńskiej, 2 ćwiartki ogórka, dwa paski papryki, dwa suszone pomidory, kilka kaparów, posypać natką pietruszki i bardzo dokładnie zwinąć w roladkę. Końcówki roladek spiąć patyczkami, obwinąć paskiem boczku i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdej roladce położyć kostkę masła, roladki nakryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut. 15 minut przed zakończeniem pieczenia zdjąć folię, posypać startym serem i zrumienić na termo obiegu. Wspaniałe danie na obiad w drugi dzień Bożego Narodzenia. SMACZNEGO