Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne, soczyste roladki wieprzowe na Świąteczny obiad lub na smaczną przekąskę.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12103
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1354
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12784
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4256
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12103
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1354
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12784
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4256
Składniki
Mięso dokładnie opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, po czym posypać solą, pieprzem cayenne i mieszanką ziołową. Następnie dosyć cienko rozbić. Na każdym kotlecie ułożyć, plasterek szynki parmeńskiej, 2 ćwiartki ogórka, dwa paski papryki, dwa suszone pomidory, kilka kaparów, posypać natką pietruszki i bardzo dokładnie zwinąć w roladkę. Końcówki roladek spiąć patyczkami, obwinąć paskiem boczku i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdej roladce położyć kostkę masła, roladki nakryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut. 15 minut przed zakończeniem pieczenia zdjąć folię, posypać startym serem i zrumienić na termo obiegu. Wspaniałe danie na obiad w drugi dzień Bożego Narodzenia. SMACZNEGO