Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne, soczyste roladki wieprzowe na Świąteczny obiad lub na smaczną przekąskę.
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25354
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19043
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 20452
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25354
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19043
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 20452
Składniki
Mięso dokładnie opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, po czym posypać solą, pieprzem cayenne i mieszanką ziołową. Następnie dosyć cienko rozbić. Na każdym kotlecie ułożyć, plasterek szynki parmeńskiej, 2 ćwiartki ogórka, dwa paski papryki, dwa suszone pomidory, kilka kaparów, posypać natką pietruszki i bardzo dokładnie zwinąć w roladkę. Końcówki roladek spiąć patyczkami, obwinąć paskiem boczku i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdej roladce położyć kostkę masła, roladki nakryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut. 15 minut przed zakończeniem pieczenia zdjąć folię, posypać startym serem i zrumienić na termo obiegu. Wspaniałe danie na obiad w drugi dzień Bożego Narodzenia. SMACZNEGO