Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne, soczyste roladki wieprzowe na Świąteczny obiad lub na smaczną przekąskę.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68089
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1966
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68089
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1966
Składniki
Mięso dokładnie opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, po czym posypać solą, pieprzem cayenne i mieszanką ziołową. Następnie dosyć cienko rozbić. Na każdym kotlecie ułożyć, plasterek szynki parmeńskiej, 2 ćwiartki ogórka, dwa paski papryki, dwa suszone pomidory, kilka kaparów, posypać natką pietruszki i bardzo dokładnie zwinąć w roladkę. Końcówki roladek spiąć patyczkami, obwinąć paskiem boczku i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdej roladce położyć kostkę masła, roladki nakryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut. 15 minut przed zakończeniem pieczenia zdjąć folię, posypać startym serem i zrumienić na termo obiegu. Wspaniałe danie na obiad w drugi dzień Bożego Narodzenia. SMACZNEGO