Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mojego świątecznego karpia przygotowałam częściowo od siebie , a trochę podpatrzyłam pana. Strzelczyka. Spodobał mi się przepis na przygotowanie karpia w jego wykonaniu i wypróbowałam częściowo. Karp wyszedł bardzo smaczny, skórka krucha a mięsko po prostu rozpływało się w ustach. Polecam
nóż, ręcznik papierowy, miski, patelnia, widelec,
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5383
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1733
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5277
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1777
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5383
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1733
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5277
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1777
Składniki
Z karpia usunąć wnętrzności , płetwy i głowę. Oblać wrzątkiem, dokładnie oskrobać z łusek. Następnie umyć pod bieżącą wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na dzwonki lub kawałki. Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry. Kawałki karpia włożyć do miski przekładając plastrami cebuli i czosnku. oprószyć solą. Zakryć ścierką i odstawić na noc w chłodne miejsce. Na drugi dzień kawałki karpia wyjąć z cebuli, skropić sokiem z cytryny, oprószyć pieprzem i solą. W misce wymieszać mąkę pszenną z dodatkiem mąki ziemniaczanej, do drugiej miski wlać zimną wodę. Na patelni rozgrzać olej z dodatkiem masła . Kawałki karpia panierować w mące, następnie wkładać do zimnej wody i na patelnię. Smażyć na złoty kolor z każdej strony na średnim ogniu palnika. Smacznego
Pyszna rybka gotowa do spożycia.